Assemblage, 2015

  • € 23,72
  • Soort: Droog
  • Inhoud - %: 75CL - 13% Vol
  • Proefnotitie: Donkere kersenrode tint. In de neus tonen van donkere bessen, bramen, zwarte bessen, kersen en wat donkere chocolade. Daarbij fruitig in de mond, met geroosterde aroma's van chocolade en delicatesse koffie. Sterke body met harmonieuze tannines, zacht maar erg intens.
  • Lekker bij: Geweldige begeleider bij donker vlees.
  • Beschikbaarheid:Op voorraad
  • Op werkdagen vóór 16:00u besteld = morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf aankoop 6 flessen
  • Veilig betalen met:

Omschrijving

“In het glas domineerden donkere kersenrode tinten. In de neus zijn er tonen van donkere bessen, bramen, zwarte bessen, kersen en wat donkere chocolade aanwezig. Daarbij oneindige indrukken en fruitigheid in de mond, vergezeld door geroosterde aroma's van chocolade en delicatesse koffie. De sterke body maakt indruk, harmonieuze tannines, zacht en geïntegreerd en over het algemeen erg intens.

De term "assemblage" komt uit de geschiedenis van de kunst en betekent de opstelling van verschillende elementen tot een esthetisch totaalbeeld. Waarbij de interactie van de individuele fragmenten de hoofdrol speelt en de individuele componenten minder belangrijk zijn. 

Onze Assemblage is een assemblage van Zweigelt, Blaufränkisch en Cabernet Sauvignon druiven. Met zorg en geduld hebben we de wijn in houten vaten bewaard, om de meest geschikte en unieke samenstelling bij elkaar te brengen. Zo'n samenstelling is een kostbaar proces van herhaaldelijk evalueren en bespreken en soms ook helemaal opnieuw beginnen om de juiste delen van fruit, tannine, body en extracten samen te brengen in een harmonieuze assemblage. Maar het was het waard! Men bereidt zich voor op deze wijn alvorens te drinken en kiest het juiste gezelschap hiervoor. Hoewel de wijn een zeer lang kan rijpen, zal hij het naar schatting zeker niet kunnen laten zien, aangezien de wijn dan vaak al opgedronken is.”Bioweingut Lehner, Gols Oostenrijk


Specificaties

Soort :
Droog 
Inhoud - % :
75CL - 13% Vol 
Proefnotitie :
Donkere kersenrode tint. In de neus tonen van donkere bessen, bramen, zwarte bessen, kersen en wat donkere chocolade. Daarbij fruitig in de mond, met geroosterde aroma's van chocolade en delicatesse koffie. Sterke body met harmonieuze tannines, zacht maar erg intens. 
Lekker bij :
Geweldige begeleider bij donker vlees. 
Druivenras :
Blauer Zweigelt, Blaufränkisch, Cabernet Sauvignon 
Wijngaard :
BioWeingut Lehner 
Wijnprijzen :
Zilver op de Internationale Bioweinpreis 2018 
Serveertemperatuur :
Kamertemperatuur aanbevolen +/- 18°C, met voorkeur decanteren. 
Overig :
Vegan