Unt’Aus, Zweigelt, 2015

  • € 12,45
  • Soort: Droog
  • Inhoud - %: 75CL - 13% Vol
  • Proefnotitie: Diep donkerrood met lila tonen. In de neus aroma’s van donkere kersen. In de mond oneindig fruitig, gevolgd door zeer delicate chocoladetonen, fluweelachtige zachte tannines en pittige geroosterde aroma’s. Prachtige structuur en body.
  • Lekker bij: Heerlijk bij grilleren of BBQ
  • Beschikbaarheid:2-3 Days
  • Op werkdagen vóór 16:00u besteld = morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf aankoop 6 flessen
  • Veilig betalen met:

Omschrijving

"Op het oog is de wijn diep donkerrood met lila tonen. In de neus domineren de aroma’s van donkere kersen. Met de eerste slok zijn de indrukken aanvankelijk oneindig fruitig, gevolgd door zeer delicate chocoladetonen, fluweelachtige zachte tannines en pittige geroosterde aroma’s. De wijn heeft een prachtige structuur en body. 

De tegenhanger van de Golser heuvel zijn de vruchtbare laaglanden naar het meer. In het dagelijks spraakgebruik worden de wijngaarden "ohm'ausigen" of "unt ausigen" gebruikt om de locatie aan te duiden. En omdat onze Zweigelt hier groeit onderaan de wijngaard, kreeg hij de naam. Op het grind/de bodem hebben de wijnstokken voldoende voedingsstoffen en warmte op speciale kwaliteit te leveren. De Zweigelt is een kruising tussen St. Laurent en Blaufränkisch en gekruist als een relatief vorstbestendig en opbrengst bestendig ras, dus het moet al zijn vruchtbaarheid

Onmisbaar voor deze wijn is de handgeplukte oogst en voldoende tijd voor de belangrijke rijping op hout. De Zweigelt is de belangrijkste druivensoort in onze regio en er wordt bij bijna alle gelegenheden van genoten: bijvoorbeeld in goed gezelschap met goed glas rode wijn, of als spijs begeleider voor gegrilde of gekruide gerechten.”


Bioweingut Lehner, Gols Oostenrijk

Specificaties

Soort :
Droog 
Inhoud - % :
75CL - 13% Vol 
Proefnotitie :
Diep donkerrood met lila tonen. In de neus aroma’s van donkere kersen. In de mond oneindig fruitig, gevolgd door zeer delicate chocoladetonen, fluweelachtige zachte tannines en pittige geroosterde aroma’s. Prachtige structuur en body.  
Lekker bij :
Heerlijk bij grilleren of BBQ 
Druivenras :
Blauer Zweigelt 
Wijngaard :
BioWeingut Lehner 
Wijnprijzen :
Zilver op de Iinternationale Bioweinpreis 2018 
Serveertemperatuur :
14 °C 
Overig :
Biodynamisch, Vegan