Veltliner Obere Heide, Grüner Veltliner, 2016

  • € 17,45
  • Soort: Droog
  • Inhoud - %: 75CL - 14% Vol
  • Proefnotitie: Licht goud van kleur. Tonen van geel rijpe appels, vanille en honing. In de mond domineren, naast de intense aroma's, de tintelende rijpe zuren. Indrukwekkend zijn de complexiteit en mineraliteit, perfect uitgebalanceerd en harmonieus.
  • Lekker bij: Gekruid eten, zoals lam, rundvlees, rosé rosbief, gevogelte
  • Beschikbaarheid:Op voorraad
  • Op werkdagen vóór 16:00u besteld = morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf aankoop 6 flessen
  • Veilig betalen met:

Omschrijving

“Ondanks zijn licht gouden kleur presenteert deze wijn zich onmiddellijk als een Bourgondische in de neus. Tonen van geel rijpe appels, vanille en honing. In de mond domineren, naast de intense aroma's, de tintelende rijpe zuren. Indrukwekkend zijn de complexiteit en mineraliteit, perfect uitgebalanceerd, harmonieus en veelzijdig.

Ja, ook dat is Veltliner! Deze oer eigen Oostenrijks druivenras kent zoveel variëteiten, en elke wijn is opzichzelfstaand een waar gedicht. In het geval van deze Veltliner van de Obere Heide (bovenste heide) zorgen de gezonde druiven voor een sensationeel karakter. Dit komt mede doordat deze gezonde Veltliner druiven hebben kunnen rijpen in het heersende pannonische klimaat* op een grind en zandbodem, waarna ze een kleine opbrengst geven. Na een spontane gisting genieten ze een traditionele rijping op hout. 

Toch is dit geen wijn voor een hete zomermiddag. Maar op een druilerige, koele regenachtige dag of zelfs een koude winteravond is een glas Obere Heide een perfecte combinatie voor toch een warm gevoel. 

Ook past deze Obere Heide perfect bij gekruid eten, bijvoorbeeld lam of rosé gebraden rosbief, dit hoeft namelijk niet altijd een wijn spijscombinatie met rode wijn te zijn.“ 


Bioweingut Lehner, Gols Oostenrijk

Specificaties

Soort :
Droog 
Inhoud - % :
75CL - 14% Vol 
Proefnotitie :
Licht goud van kleur. Tonen van geel rijpe appels, vanille en honing. In de mond domineren, naast de intense aroma's, de tintelende rijpe zuren. Indrukwekkend zijn de complexiteit en mineraliteit, perfect uitgebalanceerd en harmonieus. 
Lekker bij :
Gekruid eten, zoals lam, rundvlees, rosé rosbief, gevogelte 
Druivenras :
Grüner Veltliner 
Wijngaard :
BioWeingut Lehner 
Wijnprijzen :
Goud op de internationale Bioweinpreis 2018 
Serveertemperatuur :
12 - 14 °C 
Overig :
Biodynamisch, Vegan