Weissburgunder Altenberg, Weissburgunder (Pinot Blanc), 2016

  • € 17,45
  • Soort: Droog
  • Inhoud - %: 75CL - 13,5% Vol
  • Proefnotitie: In het glas helder geel-groen. In de neus intense fruitige tonen, zoals rijpe peer en bloemtonen. In de mond zacht boterig, opnieuw peer en appel, ondersteunt door een fijne kruidigheid en een vleugje vanille. Elegante body.
  • Lekker bij: Perfect bij veganistische of vegetarische gerechten.
  • Beschikbaarheid:Op voorraad
  • Op werkdagen vóór 16:00u besteld = morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf aankoop 6 flessen
  • Veilig betalen met:

Omschrijving

“In het glas toont deze wijn zijn helder geel-groene kleur. In de neus geeft het intense fruitige tonen, zoals rijpe peer en bloemtonen. Met de eerste slok geeft het zacht romige smaken, met opnieuw peer en appel tonen, ondersteunt door een fijne kruidigheid en een vleugje vanille. Deze wijn is zeer mooi complex met een elegante body. 


Op de Riede Altenberg onderhouden we onze oudste en meest waardevolle wijnstokken. Onze Weißburgunder Altenberg 2016 laat de kwaliteit van deze oude stokken met grootste ‘stress’ ervaren. 2016 was namelijk een jaar van vorst en hagel. Echter des te meer moeite een wijnstok moet doen, des te complexer en mooier de wijn zal zijn. 

Deze Weißburgunder heeft zijn taken al verspreid, net zoals een mens die een hoge werkdruk na vele jaren niet meer zo goed verdraagt. Maar daardoor onverslaanbaar in zijn ervaring en wijsheid. 

De wijn weerspiegelt zijn omgeving: de geur van bloemen en kruiden, de levendige zanderige bodem en de zon,die het het hele jaar door optimaal bestraalt. Dus na de spontane gisting in de kelder, rest alleen de rijping in het hout en daarnaast een hoop geduld. De rest gaat bijna vanzelf. Deze Weißburgunder is bijzonder harmonieus met veganistische of vegetarische gerechten.”


Bioweingut Lehner, Gols Oostenrijk

Specificaties

Soort :
Droog 
Inhoud - % :
75CL - 13,5% Vol 
Proefnotitie :
In het glas helder geel-groen. In de neus intense fruitige tonen, zoals rijpe peer en bloemtonen. In de mond zacht boterig, opnieuw peer en appel, ondersteunt door een fijne kruidigheid en een vleugje vanille. Elegante body.  
Lekker bij :
Perfect bij veganistische of vegetarische gerechten. 
Druivenras :
Weißburgunder (Pinot Blanc) 
Wijngaard :
BioWeingut Lehner 
Wijnprijzen :
Zilver op de internationale Bioweinpreis 2018 
Serveertemperatuur :
12 - 14 °C 
Overig :
Vegan